top of page

- KLASSISK KØKKEN -

- MODERNE KØKKEN -

- MODERNE RETRO KØKKEN -

Køkkenet

Boligens vigtigste rum

Køkkener har gennem årtier forvandlet sig fra at være en funktionel arbejds-plads for husmoderen til at være et fælles samlingssted for familien, et centralt rum i huset, som gerne vises frem til gæster og som vi godt kan lide at opholde os i. Køkkenet er ikke kun vokset i størrelse, men også i udtryk og design. Køkkenet er blevet en del af vores egen branding, fortællingen omkring os selv.

 

Nogle mener ligefrem at køkkenet er boligens vigtigste rum, da det er omdrejningspunktet for familielivet, den livgivende nerve, hvor vi mødes omkring måltidet og samtalen hver dag.

I køkkensprog differentieres der grundlæggende mellem moderne, klassisk, traditionel og/eller retro køkkener - alle med hver sit design og særkende. 

Et nyt køkken bør forholde sig til sin kontekst, altså - til hvilken type bygning, det skal opsættes i (arkitekturen), da køkkenet er en fast-integreret del af bygningen og er med til at give et samlet indtryk af helheden.

 

Fx kan et romantisk landkøkken med fyldningslåger og krummelurer se helt forkert ud i en etplansvilla fra 60'erne, hvor linjerne i den tids arkitektur var skarpe, enkle, funktionelle - og uden pynt.

Modsat kan et moderne, stramt køkken i en gammel herskabslejlighed med detaljerede fyldningsdøre, stuk og højt til loftet fremstå indbydende, sammen-hængende og visuelt stærkt i sit udtryk. 

At mixe stilarter kan fungere rigtig godt, når det gøres med omtanke.

...

Referencerne er eksempler på køkkenindretninger.

 

Klik på billedet for at se mere om projektet.

bottom of page