top of page

- FRA HUS TIL LEJLIGHED -

- INDRETNING AF RØDSTENSVILLA -

- INDRETNING AF STUE -

Indretning

Funktionelt og æstetisk

 Arkitekturen arbejder med form og masse ligesom billedhuggerkunsten; med farver som malerkunsten. Men den har det for sig selv at den løser praktiske opgaver (...)

 

Det særlige ved arkitekturen er jo, at den er formet omkring mennesker, formet til at leve i og ikke bare til at se på udefra ... 

Steen Eiler Rasmussen

...

Hvordan du bor og indretter dig, fortæller uundgåeligt en historie om dig, den tid, du lever i og det samfund, du er en del af.   

 

Grundlaget for en god indretning er funktionalitet, komfort, æstetik koblet på en helhedstænkning. Den opfylder basale behov og udnytter de fysiske potentialer, der er indenfor de givne rammer. Den giver muligheder for at tilpasse sig ved særlige anledninger - eller ved ændringer i livsforhold. 

Der er mange aspekter i en god indretning, som der skal tages hensyn til og som man skal have øje for:

  • Først og fremmest - hvem er du? Indtryk, krav, ønsker og drømme er grundlaget - hele ideen - for en god, funktionel indretning. Af samme årsag kan en indretning ikke copy/pastes direkte ind i en ny sammenhæng, da vi alle er forskellige - og det er husene også. 

  • Konteksten - altså huset, rummene, arkitekturen, udtrykket, formen, beliggenheden, materialesammen-sætningen, farverne, lysindfaldet, proportionerne osv. - alt sammen noget, som har betydning for at opnå en god sammenhæng og totaloplevelse af helheden. 

  • Økonomi - hvordan ser økonomien ud i forhold til at ville en forandring? Ideen er bærende for forandringen, - og heldigvis er  ideen formbar, således en lille idé kan have en stor effekt.

  • Ønsker er med til at definere den æstetisk linje og retning for projek-tet. Kunsten er at få ønskerne til at balncerer med konteksten og øko-nomien. Hvis ønskerne er omkoste-lige kan det være en idé at lave en langsigtet plan for indretningen. 

...

Referencerne til er eksempler på indretningsprojekter til private. 

 

Klik på billedet for at se mere om projektet.

  

 

bottom of page